Reintegratiebureau nodig?

Wij vinden voor u het meest passende reintegratiebureau. Wij hebben een groot netwerk van reintegratiebureaus. Hierdoor zijn wij in staat een veel betere match te maken dan wanneer u in het wilde weg reintegratiebureaus benadert. Via ons bespaart u veel tijd.

Reintegratie

Onze klanten beoordelen ons met uitstekend

Zo werkt het

Gratis aanvraag plaatsen
Stap 1.

Gratis aanvraag plaatsen

Onze specialisten zoeken in
ons netwerk naar de
3 meest passende reintegratiebureaus.

Ontvang 3 gratis offertes
Stap 2.

Gratis offertes

Van deze bedrijven ontvangt
u binnen 24 uur 3 gratis &
vrijblijvende offertes.

Vergelijk en bekijk passende offertes
Stap 3.

Maak uw keuze

Vergelijk de offertes en
kies de beste prijs-
kwaliteitverhouding.

Gratis aanvraag plaatsen
Stap 1.

Gratis aanvraag plaatsen

Onze specialisten zoeken in
ons netwerk naar de
3 meest passende reintegratiebureaus.

Ontvang 3 gratis offertes
Stap 2.

Gratis offertes

Van deze bedrijven ontvangt
u binnen 24 uur 3 gratis &
vrijblijvende offertes.

Vergelijk en bekijk passende offertes
Stap 3.

Maak uw keuze

Vergelijk de offertes en
kies de beste prijs-
kwaliteitverhouding.

13963 opdrachten geplaatst. 1530 aangesloten bedrijven & professionals.

Uw behoefte

Re-integratie bureau inschakelen


Voor mensen die weer aan het werk willen gaan vanuit een werk- of uitkeringssituatie, is re-integratie een zeer geschikte oplossing. Tijdens een re-integratietraject worden er mogelijkheden gecreëerd op de arbeidsmarkt. Na afloop van het traject heeft de persoon in kwestie passend werk gevonden en/ of is ondernemer geworden.
In geval van ziekte is het van belang voor zowel de werknemer als werkgever dat het meest geschikte re-integratie bureau wordt ingeschakeld. Een re-integratiebureau draagt zorg voor professionele begeleiding van zowel de werknemer als werkgever. Loopbaannederland.nl maakt het kiezen van het meest passende re-integratie bureau een stuk eenvoudiger. De website zoekt binnen hun landelijk netwerk van gekwalificeerde re-integratiebureaus naar de drie meest passende re-integratiebureaus voor uw situatie.


Re-integratie situaties

Er zijn twee situaties te onderscheiden bij re-integratie: re-integratie vanuit een werksituatie en re-integratie vanuit een uitkering.

Situatie één: re-integratie vanuit een werksituatie
Beëindiging arbeidsovereenkomst
Eindigt de arbeidsovereenkomst voor u als werknemer? Dan kunt u soms al direct starten met een re-integratietraject. Dit is de zogenaamde preventieve re-integratie. Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) kan u hierbij verder helpen.

Ziekte en re-integratie
In deze situatie is zowel de werkgever als werknemer verantwoordelijk voor de re-integratie. Ook als de werknemer niet volledig herstelt maar wel gedeeltelijk arbeidsgeschikt blijft, is re-integratie een geschikte oplossing. Tijdens het re-integratietraject wordt de focus gelegd op wat de werknemer nog wel kan, eerder dan wat niet meer mogelijk is. Door adequate acties te formuleren kan er een snel een nieuw perspectief ontstaan voor de werknemer. Hierbij dienen ook passende re-integratie instrumenten te worden ingezet waarmee de financiële afbreukrisico's voor de werkgever worden beperkt. Mocht de werknemer niet binnen de eigen organisatie kunnen re-integreren, dan volgt re-integratie tweede spoor.

Situatie twee: re-integratie vanuit een uitkering
Ontvangt u momenteel een ziektewet-uitkering, WW-uitkering, WIA-uitkering, WAO-uitkering of WAZ-uitkering? Wanneer dit het geval is, zijn er verschillende reïntegratiebedrijven die u kunnen helpen om uw mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt in kaart te brengen. Afhankelijk van uw situatie en de uitkering die u ontvangt, zijn er verschillende manieren om een re-integratietraject te starten.

Re-integratie tweede spoor

De wet stelt dat de werknemer en werkgever bij langdurig verzuim er alles aan moeten doen om een passende plaatsing te vinden binnen de organisatie. Indien re-integreren binnen de organisatie geen mogelijkheid is volgt tweede spoor re-integratie. Re-integratie tweede spoor biedt een prima pad voor terugkeer naar passend werk bij een nieuwe organisatie. Tweede spoor re-integratie bestaat uit twee fases. Afhankelijk van uw situatie duurt een tweede spoor re-integratie maximaal twaalf maanden. Wij kunnen ervoor zorgen dat u een professioneel re-integratiebureau vindt die het beste bij u past.

In fase één wordt er aandacht gegeven aan de oorzaken en het verloop van de situatie. Een re-integratiebureau helpt de werknemer om de aandacht en interesse op de toekomst te richten en antwoord te geven op vragen als: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat voor de werknemer de mogelijkheden zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt. Een re-integratiebureau geeft de werknemer een helder beeld van zijn/ haar mogelijkheden; hierbij kunt u denken aan passende beroepen, beroepssectoren en organisaties.

In fase twee wordt de aandacht gevestigd op een constructief proces naar passend werk. De aanpak verschilt per re-integratiebureau en is afhankelijk van uw situatie en wensen. De volgende activiteiten worden doorgaans in deze fase verricht: het onderzoeken van de arbeidsmarkt, het opbouwen van een netwerk, het kennismaken met een specifiek werkveld, het leggen van contacten met diverse werkgevers, solliciteren etc. Een re-integratiebureau begeleidt de werknemer bij deze activiteiten.

Heeft u behoefte aan advies en/of wilt u een re-integratiebureau inschakelen voor re-integratie tweede spoor? Dan kunt u Loopbaannederland.nl inschakelen om op zoek te gaan naar de drie meest passende re-integratiebureau ’s voor uw situatie. Binnen 24 uur ontvangt u drie gratis offertes van de meest passende re-integratiebureaus in uw regio.

Loonsanctie voor de werkgever
Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter moet de werkgever heel wat stappen ondernemen. Aangezien de werkgever het risico loopt op een loonsanctie van het UWV als de re-integratie niet goed wordt opgepakt, is het belangrijk dat er samen met een professioneel re-integratiebureau een re-integratietraject tweede spoor wordt opgestart.

Re-integratiebureaus vergelijken

Het vergelijken van re-integratiebureaus brengt veel voordelen met zich mee. Door gebruik te maken van Loopbaannederland.nl kunt u tijd besparen door snel passende re-integratiebureaus met elkaar te vergelijken. Wij zijn in staat een selectie van re-integratiebureaus voor u te maken, welke passen bij uw specifieke situatie. Hiermee krijgt u snel inzicht in de beste prijs- kwaliteitverhouding. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de wettelijke kwaliteitseisen en de voor uw mogelijke kostenbesparing.

Offertes van re-integratiebureaus

Offertes worden voor u door de drie meest passende re-integratiebureaus opgesteld. Het ontvangen van een offerte is altijd gratis en vrijblijvend. Neem altijd contact op met degene die een offerte heeft uitgebracht. Vraag hem/haar deze telefonisch toe te lichten. Op deze manier kunt u de drie re-integratiebureaus goed met elkaar vergelijken en bent u in staat het beste re-integratiebureau te kiezen.

Kosten besparen met subsidies

Om kosten te besparen kunnen re-integratiebureaus voor zowel werkgevers als werknemers regelingen in beeld brengen. Er bestaan namelijk tal van subsidies en uitkeringen om verlies van inkomsten op te vangen en mensen weer aan werk te helpen. Een re-integratiebureau kan dit als geen ander voor u in kaart brengen en u adviseren gedurende het traject.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Heeft u behoefte aan advies en/of wilt u een re-integratiebureau inschakelen? Wij werken samen met een groot landelijk netwerk van gekwalificeerde re-integratiebureaus. Door bovenstaand formulier in te vullen kunt u gratis drie offertes binnen 24 uur in uw regio bij deze re-integratiebureaus aanvragen. Vervolgens kunt u kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding door te vergelijken. In samenwerking met deze re-integratie bureaus bent u in staat een re-integratie traject te starten.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 085-3034270 maandag t/m vrijdag (08:30 - 17:30) of een e-mail sturen naar: info@loopbaannederland.nl. Bovenstaand formulier invullen kan natuurlijk ook!